زندگی نامه

مروری بر زندگی­نامه سید احمد مصطفوی کاشانی

سید احمد مصطفوی کاشانی (زاده:۱۳۲۶ تهران) آخرین فرزند آیت الله کاشانی و نماینده دوره اول و دوم در مجلس شورای اسلامی از حوزۀ انتخابیۀ شهرستان نظنز، شهر بادرود و بخش قمصر کاشان بوده است. وی برادر کوچکتر آقای دکتر سید محمود کاشانی، استاد دانشکدۀ حقوق دانشگاه شهید بهشتی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری در دوره های چهارم و هشتم و رئیس هیئت داوری دعاوی ایران و آمریکا در لاهۀ هلند در دورۀ نخست وزیری شهید رجایی می باشد.

سید احمد کاشانی در تاریخ یکم دی ماه سال ۱۳۲۶ در منطقۀ جنوب تهران (بازارچۀ نایب السلطنه) متولد شد. دورۀ ابتدایی را در مدرسۀ شرافت و دوران دبیرستان را در مدارس پهلوی و مروی سپری کرد. سال ۱۳۴۶ وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شد. دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشتهٔ راه و ساختمان به پایان رساند. سال ۱۳۵۱، حین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، بازداشت و به شش ماه حبس محکوم شد. پس از آزادی و اتمام تحصیلات، در سال ۱۳۵۲ به خدمت سربازی اعزام و پس از یک سال خدمت در سال ۱۳۵۳ در پادگان محل خدمت در کرمان که در واقع تبعیدگاه دانشجویان دارای سابقه سیاسی بود بدون وابستگی به گروه‌های سیاسی، دستگیر و به کمیته مشترک ساواک و شهربانی معروف به کمیته ضد خرابکاری (موزه عبرت فعلی) انتقال یافت. در دادگاه نظامی به ۱۵ سال حبس محکوم و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی روز ۱۹ آذر سال ۱۳۵۷ از زندان قصر آزاد شد.

سید احمد کاشانی پس از انقلاب در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهرستان نطنز، بادرود و بخش قمصر کاشان به عنوان نماینده مردم وارد مجلس شد. از مواضع مهم او می‌توان به مخالفت وی به همراه سید حسن آیت با میر حسین موسوی هنگام رای گیری برای وزارت خارجه در روز ۱۴ تیر ماه سال ۱۳۶۰، و همچنین به مخالفت با نخست وزیری وی اشاره کرد.

از دیگر مواضع او می‌توان به مخالفتش با مصالحه کردن با فرانسه در رابطه با بازپرداخت وام یک میلیارد دلاری ایران به آن کشور افزود اما آخرین اعتراض وی به دولت در رابطه با بدرفتاری با پزشکان بود. او اعتراض خود را در قالب سوالی خطاب به وزیر کشور مطرح کرد که، در پاسخ به سوال احمد کاشانی، وزیر کشور وقت یعنی علی اکبر محتشمی پور او را متهم به هم صدایی با سناتورهای آمریکایی کرد.

در دور دوم انتخابات مجلس هم احمد کاشانی مجدداً از همان حوزه با کسب ۵۸٫۴ درصد آراء انتخاب شد اما پیش از پایان دوره دوم و در ۱۴ آبان سال ۱۳۶۵، در حالی که نماینده مجلس بود (و از مصونیت برخوردار بود) دستگیر و راهی زندان شد، پس از سپری کردن ۲۸ ماه، از زندان آزاد شد.

در خاطرات هاشمی رفسنجانی انتشار شب نامه و تلاش برای ایجاد شکاف بین ارتش و سپاه علت دستگیری وی ذکر شده است. «سید احمد مصطفوی کاشانی نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی به همراه چند تن از افسران ارتش هفته گذشته به اتهام تحریک ارتشیان علیه سپاه پاسداران بازداشت شدند. این عده به حکم دادستانی نیروهای مسلح دستگیر شدند. اتهام کاشانی، تنظیم، تهیه و تکثیر و توزیع شبنامه‌ها با الهام از ضد انقلاب در حساس ترین مقطع دفاع مقدس ملت مسلمان ایران منتشر شد تا توجه نیروهای مسلح را در جبهه‌های جنگ به مسائل غیر واقعی بکشانند. نشریه گزارش از انتشارات دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در این زمینه نوشت: " به دنبال مسائلی که حول و حوش تغییر در فرماندهی نیروی زمینی ارتش اتفاق افتاد، نیروهایی از جناح راست با استفاده از اطلاعاتی که از این جریان داشتند، اقدام به برخورد با مسائل جنگ کرده و با امضاهای مجعول اطلاعیه‌ها و شبنامه‌هایی صادر کردند. در این رابطه احمد کاشانی نماینده نطنز در مجلس و نیز چند تن از سران ارتش که سابقه فعالیت در انجمن حجتیه را داشته‌اند، از جمله سرهنگ کتیبه ریاست رکن ۲ ارتش و سرهنگ آگاه به اتهام شرکت در انتشار مسائل تفرقه افکن بین ارتش و سپاه، توسط وزارت اطلاعات دستگیر شدند»

سید احمد کاشانی پس از آزادی از زندان در اواخر سال ۱۳۶۷، خرداد ماه سال ۱۳۶۸ به عنوان سرپرست کارگاه سد جیرفت مشغول به کار شد و تا سال ۱۳۷۴ در این مسئولیت باقی‌ ماند، البته آبگیری سد در بهمن ماه سال ۱۳۷۰ و در حضور رئیس جمهور وقت یعنی اکبر هاشمی رفسنجانی انجام شد. این سد که روی هلیل رود ساخته شده است اولین سد بلند بتنی پس از انقلاب است که به وسیله شرکت ایرانی پیماب به عنوان پیمانکار و با پرسنل صد در صد ایرانی در تمام سطوح احداث گردید. ۱۳۴ متر ارتفاع داشته و ضخامت آن بین ۱۷ متر در کف تا ۵ متر در تاج متغیر است.

در سال ۱۳۷۸ و در انتخابات دوره ششم مجلس شورای اسلامی، مجددا از حوزه نطنز و قمصر و بادرود اعلام کاندیداتوری نمود و اگرچه ابتدا از سوی هیئت های اجرای رد صلاحیت شد اما نهایتا توسط شورای نگهبان مورد تأیید صلاحیت قرار گرفت اما نتوانست آراء لازم برای ورود به مجلس را کسب کند.

احمد کاشانی در ساعات تمدید شدۀ آخرین روز ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری سال ۸۸ با حضور در وزارت کشور در این انتخابات شرکت کرد ولی صلاحیت او از سوی شورای نگهبان مورد تأیید قرار نگرفت.

احمد کاشانی در ۲۱ اردیبهشت ۹۲ آخرین روز ثبت نام انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۹۲) با حضور در وزارت کشور در انتخابات شرکت کرد و در تاریخ ۳ خرداد ۹۲، همچون دورۀ گذشته، همراه با ۱۹ چهره سیاسی دیگر، صلاحیت او از سوی شورای نگهبان تایید نشد.

اول دی ماه سال ۱۳۹۴ و در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی و این بار از حوزه کاشان با حضور در فرمانداری این شهر ثبت نام نمود. در حالی که وی تأیید صلاحیت دوره ششم را در کارنامه داشت مجددا و ابتدا از سوی هیئت اجرای شهرستان کاشان به استناد بند ۳ ماده ۲۸ قانون انتخابات (ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه) و سپس از سوی هیئت نظارت مرکزی استان اصفهان به استناد بند ۴ ماده ۳۰ قانون انتخابات رد صلاحیت شد اما مجددا و همچون دوره ششم شورای نگهبان در تاریخ ۱۷ بهمن ۹۴ صلاحیت وی را تأیید کند.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید